Tampere haastaa kaupungin koulut mukaan Luonnon taksvärkkipäivään!

Tampereen kaupunki järjestää 9.–15.9. Luontofoorumiviikon, joka kokoaa mielenkiintoisia puhujia sekä monipuolisia tapahtumia ja ekskursioita kaupungin luonnonmonimuotoisuustyön ja -teemojen ympärille. Viikon huipennus on 11. syyskuuta järjestettävä Kaupunkien luontofoorumi -seminaari, jonka pääpuhujaksi saapuu Maailman talousfoorumin (WEF) luonto- ja biodiversiteettijohtaja Akanksha Khatri.

Luontofoorumiviikolla Tampere haastaa myös kaikki kaupungin koulut mukaan Tampereen koulujen omaan Luonnon taksvärkkipäivään ja tekemään konkreettisia tekoja luonnon monimuotoisuuden eteen. Jokainen koulu voi itse päättää, minä teemaviikon päivänä taksvärkkipäivä järjestetään. Osallistuneiden luokkien kesken arvotaan luokan ja luonnon hyvinvointia lisäävä palkinto!

Tämän artikkelin lopusta löytyy latauslinkki Luontofoorumiviikon LUMO-tekolistaan. Listalta löytyy monipuolisia ja inspiroivia vinkkejä ja ohjeita, joista jokainen luokka tai opettaja voi napata yhden tai useamman luontoteon toteutettavaksi. Tehtävät ovat kestoltaan vaihtelevia ja niitä voi yhdistää eri oppiaineisiin; jokaiselle siis jotakin, myös pieni teko on merkittävä! Listassa on vinkkejä myös ilmaisista oppimisympäristöistä. Toiveena onkin, että mahdollisimman moni koulu ja luokka innostuu lähtemään mukaan toteuttamaan LUMO-tekoja ja ottamaan luonnon monimuotoisuutta edistävät toimintamallit käyttöön.

Lataa siis vinkkilista heti, tässä pientä esimakua siitä, millaisiin tekoihin vinkit ja ohjeet kannustavat:

  • Tehkää monimuotoisuuskartoitus koulun pihassa tai lähiympäristössä. 
  •  Kartoittakaa linnunpöntöt tai hyönteisten majapaikat koulun lähiympäristössä tai rakentakaa itse linnunpönttö tai hyönteishotelli käsityötunnilla.
  • Lukekaa kirja luonnon monimuotoisuudesta.
  • Vierailkaa uudella Maasta Lautaselle -polulla Ahlmanin kampuksella.

Lataa koko vinkkilista tästä.

Vastaa kyselyyn ja voita

Alle olevan linkin kautta voi jättää tiedon osallistumisesta koulujen Luonnon taksvärkkipäivään. Osallistuneiden luokkien kesken arvotaan luokan ja luonnon hyvinvointia lisäävä palkinto!
Lisätiedot: Roosa Ritola, projektipäällikkö, ekososiaalinen sivistys. roosa.ritola@tampere.fi

Vastaa kyselyyn tästä.