Joulu
Pieni vaikutus

Hävikistä herkkua

“Hyödynnän ruoanlaitossa kaikki jämät yhdistellen niistä uusia ruokaelämyksiä”, vinkkaa Soile Tampereelta. Joulun jälkeinen aika on hävikinsäästäjäkokin kulta-aikaa – uusia, yllättäviäkin, makumaailmoja syntyy ja resepteissä vain mielikuvitus on rajana. Jos hävikkiä meinaa syntyä paljon, ruokaa voi tehdä myös valmiiksi annoksiksi pakastimeen.

Reseptivinkkejä hävikin hyödyntämiseen:

> Martat.fi: Herkkuja jouluruokien tähteistä

> Martat.fi: Hävikistä herkkua

> Valio.fi: Joulun hävikit – välipäivien suosikit

> Yhteishyvä.fi: Hyödynnä tähteet

> K-ruoka.fi: Mitä tehdä jouluruokien tähteistä?